Αγαπητοί επισκέπτες,

 Καλώς ορίσατε στον ιστότοπο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου!

Το Τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων ξεκίνησε το 1999/2000 με τον τίτλο Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο. Το Τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου προέκυψε μέσα από τη συγχώνευση του Τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο με το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων. Η συγχώνευση ήταν αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων που δρομολογήθηκαν στα πλαίσια του Σχεδίου Αθηνά και εφαρμόστηκαν το ακαδημαϊκό έτος 2013/2014. Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων διαθέτει τις εξής κατευθύνσεις, με χωριστό αριθμό εισακτέων:

Α. Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου

Α.1.Διοίκηση Επιχειρήσεων και

Α.2. Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και την Οικονομία

Β. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

 Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων κτίζει σε μακρά και επιτυχημένη πορεία στο χώρο της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στο ενεργητικό Του τμήματος καταγράφεται οχι μόνον η εκπαίδευση επτακοσίων και πλέον πτυχιούχων, αλλά και η προαγωγή της έρευνας από μια δυναμική και ανήσυχη ομάδα επιστημόνων.

 Η συνολική πορεία του Τμήματος διέπεται από μια βασική αρχή: Την ολοκληρωμένη καλλιέργεια του ατόμου που θα μπορέσει να σταθεί στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και την Ευρώπη του αύριο και να συμβάλλει στην ευημερία του τόπου. Μέλημά μας είναι ο πτυχιούχος του Τμήματος να έχει αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία που θα του επιτρέψει να προσφέρει στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται πια διεθνώς.

 Για να το πετύχουμε αυτό, κινούμαστε με γνώμονα την καλλιέργεια της πολυγλωσσίας, της διαπολιτισμικής συνείδησης και της διαθεματικότητας. Πιστεύουμε ότι μονο ο συνδυασμός υψηλού εππέδου γλωσσομάθειας και η γνώση των ιδιαιτεροτήτων της διαπολιτισμικής επικοινωνίας θα επιτρέψουν σε ένα στέλεχος διοίκησης να είναι αποτελεσματικό. Η περιήγηση στον ιστότοπό μας δεν μπορεί παρά να προσφέρει μόνο στιγμιότυπα της ακαδημαϊκής ζωής του Τμήματος. Προσπαθήσαμε όμως να μεταφέρουμε όσα το δυνατόν περισσότερα από αυτά και να επιτρέψουμε στον επισκέπτη να σχηματίσει μια εικόνα για τη δουλειά μας.

Eλευθερία Δογορίτη

Πρόεδρος Τμήματος